Om mig

Jeg hedder Adam Wagner og er født i Svendborg i 1975. Jeg blev sproglig student fra Svendborg gymnasium i 1994 (med oldgræsk og tysk på højt niveau).

Siden læste jeg historie ved Københavns universitet med oldislandsk, middelaldernordisk, runestudier og fysisk antropologi  som tilvalgsfag. På overbygningen læste jeg i to semestre ved Islands universitet (med studier i Islands historie, nordisk mytologi og islandske folkeminder ud over et kursus i moderne islandsk). I øvrigt beskæftigede jeg mig på overbygningen med så forskellige emner som Det radikale Venstre og Sønderjylland, nordboernes opdagelse af Vinland og den faste udstilling på Frihedsmuseet (hvilket var min formidlingsopgave og indebar en omvisning i samlingen).

Under studiet arbejdede jeg bl.a. som assistent ved Runologisk-epigrafisk Laboratorium på Nationalmuseet og som omviser ved Frihedsmuseet.

Jeg afsluttede min uddannelse i 2010 som mag.art. i historie. Min magisterkonferens omhandlede dansk og national identitet særligt i Saxos værk Gesta Danorum.

Efterfølgende har jeg bl.a. arbejdet ved Svendborg Museum samt skrevet to bøger: Tobak til tiden (2014) og Danskhed i middelalderen (2015).

I fem år boede jeg med min familie i Norge. Da vi vendte hjem til Danmark, læste jeg dansk ved Københavns universitet og har nu kompetence til også at undervise i dette fag i gymnasieskolen.

Jeg har arbejdet som underviser, men jeg holder også foredrag om dansk og nordisk historie og kulturhistorie. Dertil har jeg oprettet virksomheden Nordisk fortidsformidling, hvortil der er knyttet en Youtube-kanal, hvor man kan se de film, jeg laver.

Jeg er gift med Marianne Wagner, og vi har to børn. Marianne er teolog fra Københavns universitet og præst i den danske folkekirke. TV2 Fyn lavede i øvrigt en udsendelse, da hun i 2010 blev ordineret i Odense domkirke og indsat i Humble kirke. Marianne er forfatter til romanen ‘Når den stærke vogter sin gård‘.